Polyfunkčný objekt za 1,15 milióna eur postavila obec z vlastných peňazí.

07.10.2010 Prešov

Široké 7. októbra (TASR) – Po štyroch rokoch od začatia výstavby v nedeľu 10. októbra v obci Široké, okres Prešov, slávnostne odovzdajú do užívania obyvateľom nový polyfunkčný objekt, v ktorom sú vyhradené ...
\"Financovanie stavby bolo zabezpečené výlučne zo zdrojov obecného rozpočtu, pričom hodnota diela predstavuje takmer 1,15 milióna eur. Obec má v súčasnosti vysporiadané všetky záväzky voči dodávateľom a stavba bola v septembri tohto roka oficiálne skolaudovaná, \" povedal dnes pre TASR starosta Stanislav Bartoš.
Budovu s dvomi nadzemnými podlažiami a suterénom postavili v centre obce a susedí s kultúrnym domom. Na prízemí sa nachádza zdravotné stredisko s piatimi ambulanciami vrátane čakární a sociálnych zariadení. Rovnako sú tu vyhradené priestory pre lekáreň a rýchlu zdravotnú službu. Na poschodí boli zriadené priestory pre základnú umeleckú školu a vznikla tu a koncertná miestnosť.
Zároveň v objekte vybudovali šesť priestranných nájomných bytov, z toho jeden jednoizbový, štyri dvojizbové a jeden trojizbový. Každý byt má svoj vlastný zdroj vykurovania a prípravy teplej vody. Okrem toho sa tu nachádzajú obchodné priestory, garáže a sklady.
Slávnosť sa začína o 10. hodine omšou v kostole sv. Mikuláša, po ktorej bude nasledovať akt odovzdávania stavby spojený s vystúpením žiakov i učiteľov základnej umeleckej školy.
 

Vyberte región

mark